Det er magi!

Der sker noget magisk når vi mediterer!

Jeg har været inde på emnet overgreb før, og nu kommer der lidt mere .. afstedkommet af alt det der sker i verden. Både globalt men så sandelig også ned til hvert eneste menneske på denne jord.

Overgreb; de fleste tænker sikkert først på incest og voldtægt, men der findes også mange andre slags overgreb.

For at starte et helt andet sted så arbejder jeg med farver og deres spirituelle energier. Når jeg underviser i Regnbuemeditation er alle elever og kursister på en rejse, hvor de starter ud med den røde farve. Den røde farve er vores fundament og ophav, det er der vi lærer hvordan vi kigger og agere i verden.

“Den næste farve er så den famøse orange .. og en af mine klienter sagde for leden! Det er jo magi!”

Rejsen fortsætter igennem den gule, der handler om at turde sætte krav til omverden og ikke mindst sige det. Så bevæger vi os ind i den grønne farve, der handler om kærlighed og tilgivelse (meget svært begreb for de fleste). Så er vi endelig kommet til den blå farve, der hjælper os med at sætte ord på det vi har inden i, og som vi gerne vil dele med verden eller måske bare høre vores egen stemme og turde stå ved det vi mener – den spirituelle vej.

I kongeblå og klarhedens klare lys begynder tingene at gå op for os. Den kongeblå er en farve, der kan hjælpe os til at finde ikke bare indre ro, men dyb ro og samtidig være meget nærværende.

En af mine yndlingsfarver på rejsen er violet, der handler om at heale og skabe balance i alt det vi har oplevet. Alt det der har givet os indre sår og skrammer kan i denne farve, violet, blive healet og vendt til en kraft hvor vi handler i stedet for at resignere.

Så er vi på denne rejse i Regnbuemeditation nået til magenta og den kan og vil give dig glæde tilbage. Den glæde du måske mistede da du var barn eller på et andet tidspunkt i løbet af livet. En magis og helt vidunderlig farve når vi har brug for at se alt i et meget større perspektiv og ikke lade os distrahere af ikke at kunne se skoven for bare træer, som man siger.

Det var regnbuemeditationens første 8 etaper og det ser måske ikke ud af meget, men lad mig lige fortælle at det her redskab sætter magien i gang. Og ja, ind imellem gør det ondt i hele kroppen og måske specielt i hjertet at tage på en indre rejse for at vende hjem til sig selv med fornyet kraft og indsigt. Men det er det hele værd.

Nu tilbage til  det kursisten sagde: “det er magi!” det her meditation. Hvordan kan det lade sig gøre at ud fra en meditation jeg guider igennem og et enkelt stykke papir med få velvalgte ord om den pågældende farve (i dette tilfælde var det farven orange) kunne have så stor virkning på oplevelser der endnu ikke var i tale sat?

Det er lidt kringlet at forklare, men når jeg planlægger et semester eller kursus så ligger farverne allerede i kalenderen og universet og de energier der binder os hver især sammen med hinanden (uden at vi nødvendigvis kender hinanden ret godt) ligger og venter på at blive aktiveret.

Når vi så arbejder med farven orange, der handler om grænser eller mangel på samme, vil der blive åbnet op for de vibrationer denne farve står for .. hvilket bl.a. er OVERGREB og det i alle afskygninger.

Overgreb er for mig hver eneste gang vi oplever at blive overtrådt på vores grænser. Det være sig operationer, amputationer, skilsmisser, mobning, psykisk vold, fysisk vold, spirituelle overgreb og seksuelle overgreb. Vi har kollektivt siden ultimo 2019 og i halvandet til 2 år, været udsat for overgreb af en virus (ja træk gerne på smilebåndet).

Den afmagt vi hver især oplever efter overgreb fra Covid-19, har lange dybe rødder, til længe før dette udbrud. Vi er ved at vende tilbage, men føler os til tider, angste, handlingslammede og mangler initiativ til at komme i gang igen – det kan sammenlignes med det voldtægtsofre mærker i kæmpe målestok efter et overgreb. Det kaldes PTSD! Om nogen så har mennesker med PTSD brug for at blive healet, vende hjem til kroppen igen turde være tilstede i krop, sind og sjæl.

Måske har helt verdens befolkning brug for at blive healet og få ro i krop, sind og sjæl.

 

Når vi er uden grænser, hvilket er det der sker når vi får et traume, mærker vi alt og alle omkring os. Den healing der sker når vi bruger Regnbuemeditation er magisk. Den virker indefra og ud, og ja der vil dukke et eller andet op når vi føler os klar og trygge, derfor er der mange i min undervisning pludselig bryder sammen fordi det de har gemt på bare, gerne vil ud.

Bryde sammen betyder i denne sammenhæng ikke at man skal på Psykiatrisk akut, men at den skal/barriere der har holdt personen sammen krakelerer. Og det er magisk, følsomt og healende. Jeg har (desværre) set det mange gange, men når folk oplever det for første gang bliver de flove, skamfulde, kede af det, føler sig forladte og ikke elsket. Heldigvis ved jeg at de kommer de igennem det og det er fantastisk af være vidne til.

 

Tilbage til det med magi i meditation – hver kursist trækker vejret og følge den guidede meditation jeg fortæller. Den dag var vi nået til farven orange, farven der handler om relationer, passion, kreativitet og grænser ..  Orange har det med at få oplevelser frem i lyset, hvor vi ikke altid er blevet hørt når vi siger NEJ!

Oplevelser som vi tror er glemt eller bearbejdet dukker pludselig op igen (hjernen glemmer kroppen gemmer) når jeg guider ind i den pågældende farve – man kan sige jeg er kanal for den energi, der er brug for. Man kan sige at den orange farve stråler igennem mig og skaber en vibration hos de mediterende. Der er intet farligt i det, men det kan være overvældende at oplevelse, at det der helst skulle glemmes eller i hvert fald ikke tales om dukker op med 1000 km i timen.

En erfaren healer ved hvad der skal gøres og hvordan oplevelser som overgreb tackles så alle i rummet føler sig trygge og passet på. Det er store kræfter der slippes løs når der mediteres, men heldigvis på den mest blide og indsigtsfulde måde.

Det var en lang historie som slet ikke er ovre endnu. Du og jeg ved at mange piger og drenge i alle aldre bliver voldtaget og/eller udsættes for incest. Men når jeg i løbet af en uge, enten i klinikken eller på kurser, oplever at ca. 10% af dem er blevet voldtaget bliver jeg vred og føler mig i den grad magtesløs for hvad pokker skal det til for? At nogen mener de “bare” kan tvinge sig adgang til andre mennesker uden at have fået lov, er ubegribeligt.

Og ja, der må helt sikkert en mening med det.  – Alt er lige som det skal være – er en af mine yndlingssætninger fordi den giver ro og overblik i en given situation. Men det tager noget tid at få den sætning til at give mening, hvis man lige har været udsat for et overgreb – uanset hvilken en af slagsen.  Vi, verden, skal helt sikkert have rystet grunden vi står på så alt det dårlige kan komme op og ud – vi har brug for at blive healet!

 

Nej, jeg bliver ikke bange eller rykker tilbage når folk kommer til mig og i løbet af en session/lektion, hvor de pludselig kommer i kontakt med det de har været igennem. Jeg ved hvad kan og hjælper folk igennem det de har oplevet – løsner op for de(t) traumer, der ligger gemt og som nu endelig kan heales op.

Det er bl.a. det regnbuemeditation kan, skille tingene ad og vise os farve for farve, hvad det er vi har med at gøre og så kunne gøre noget ved det. Når vi sætter oplevelser ud i et større perspektiv – farve for farve – kan vi meget nemmere pin pointe lige der hvor og hvorfor ting sker.

DET ER MAGIEN i Regnbuemeditation.

 

PS – prøv evt. at kigge her måske finder du lige netop den meditation du har brug for.