Hvad er meditation?

Der er to vidt forskellige former for mental aktivitet knyttet til ordet meditation. Den traditionelle, i europæisk sammenhæng, er at tænke eller gruble over et eller andet emne. Den anden, som er den mest almindelige måde at forstå ordet på i dag, er den systematiske udøvelse af en mental teknik, der har til formål at nå ind til stilheden bag tankerne og ind i en dybere tilstand af ro eller udvidet bevidsthed.

Hvorfor er det godt at meditere?

Det er helt individuelt, hvad der gør at meditation er godt for dig. Derfor kan det være svært at præcisere, hvad det lige er det gør godt for. Men når vi ser overordnet på meditation og ikke mindst kigger på de undersøgelser der er foretaget så vil man kunne uddrage flg.

 1. din hjerne aktivitet vil blive styrket, hvilket vil kunne mindske antallet af alvorlige sygdomme som Alzheimers, demens, senilitet.
 2. styrker immunforsvaret
 3. sænker blodtrykket
 4. mindsker den usunde stress
 5. styrker din fysiske formåen
 6. styrker dit mentale jeg
 7. øger dit bevidste væren

Hvad kræves der for at kunne meditere?

Daglig øvelse og disciplin, hvis du vil opnå øjeblikkets skønhed og der få adgang til universets åndelige energi. Men mindre kan gøre det, hvis det passer bedre til dig. Det er vigtigt at du finder en balance i hverdagen, hvor meditationen kan passe ind.

Det er en god ide, at finde et roligt sted, hvor du kan være i fred i den tid din meditation tager. Sæt gerne 20-30 minutter af til din daglige meditationspraksis.

Du kan enten ligge eller sidde, det der føles bedst for dig er det vigtigste. Du kan sagtens skifte mellem at ligge og sidde. Det er bare vigtigt at du ikke falde i søvn, hvis du er træt så sov. Meditere når du er klar til det igen.

Hvilke resultater kan man forvente ved at meditere? (Hvad er gevinsten)?

Ja, hvad kan man forvente. Slip forventningerne og tag imod det der kommer. Når det er sagt så har jeg gennem de mange år jeg selv har mediteret og undervist 1000’ner, sige at du har mulighed for at få mange vidunderlige, magiske og fantastiske ting ud af at meditere.

Det jeg her vil fremhæve er:

 • et styrket helbred
 • lykkefølelse
 • bedre til at tackle hverdagens trummerum
 • du mærker en dyb afslappethed
 • nærvær
 • angst og frygt forsvinder
 • du skaber en forståelse mellem krop, sind og ånd

Hvad sker der med kroppen, når du mediterer?

Kroppen er et hylster, tempel eller slot og det skal du værne om. Det gør du ved at lytte til den og det gør du allerbedst når du meditere. Når du har praktiseret meditation i en periode vil du opleve at du har meget nemmere ved at tolke kroppen og sindets signaler.

 • Du lærer at acceptere de svar der kommer til dig.
 • Når du befrier kroppen for tanker og følelser du har været bundet op i vil du rette ryggen og være mere fokuseret og glad.
 • Vi styrker os selv indefra når vi mediterer og det skinner igennem vores mentale og fysiske ”kroppe”.

Farver har altid fascineret mig og det har jeg bygget en meditation op omkring. For mange år siden udviklede jeg regnbuemeditationen og jeg elsker at undervise i den.