Overgreb kan komme i mange forskellige former ..

Overgreb kan komme i mange forskellige former; fysisk, psykisk, spirituelt og seksuelt.

Som spirituel vejleder hører jeg (ikke dagligt), men alt for ofte om mennesker, der lider under at have været udsat for overgreb.

I de mange år jeg efterhånden har arbejdet som spirituel vejleder, har jeg (desværre) hørt om alt for mange, der har været udsat for voldtægt, og incest .. det burde ganske enkelt ikke finde sted!

Alle overgreb gør skade, giver traume på krop og sjæl .. uanset om de bliver gennemført til fulde. Alene truslen, der hænger i luften, er i min optik et overgreb. Nogen mennesker er overbeviste om, at de er i deres gode ret til at have dette greb (kontrol) over andre mennesker.

Alle, der er ofre for overgreb uanset i hvilken form, har allermest lyst til at gemme det væk, ind under gulvtæppet. Det er pinligt og skamfuldt. Følelsen af “det er nok min egen skyld, at jeg bliver udsat for det her” ligger hele tiden lige under huden. Mentalt ved ofrene godt det ikke er i orden, men følelsen af magtesløshed hæmmer deres dømmekraft og muligheden for at tage action.

Ofte hører jeg mange sige “Jeg gør det i morgen, i morgen er en bedre dag at gøre noget ved det!” Men i morgen bliver til i overmorgen .. årene går ..

På et tidspunkt, havde jeg en klient til healing. Jeg har fulgt hende i en del år efterhånden, men lige den dag til healing .. sætter hun for førte gang (efter 30-35 år) ord på at hun havde været udsat for voldtægt .. det gik først op for hende lige der, at det faktisk var det der skete for de mange år siden.

Mange som klienten her slår det hen det var nok ikke det der skete, men kroppen lyver ALDRIG! Da indsigten og accepten indfandt sig, kunne den indre magi gøre det der var brug for, for klienten. Processen tager den tid den tager, og ja klienten kom igennem det.

 

Nu tænker du måske, hvordan kan healing hjælpe?

Healing hjælper med at skabe balance i krop, sind og ånd. Det er med til at give en forståelse og accept af tingene, der er sket. Dermed ikke sagt at det hele bliver fejet ind under gulvtæppet, tværtimod. Det hele kommer op og ud i lyset. Kan blive italesat og healet på et dybt plan. Oplevelser, der har ligget længe i vores energisystem, og til sidst sætter sig i kroppen, kan forhindre os i at få adgang til vores indre kerne. Oplevelsen ligger og nager som en “torn/splint” og kan gøre voldsomt ondt i kroppen. Når vi starter en healingsproces – bliver der ryddet op indefra og ud – ganske stille og roligt i takt med det den enkelte er klar til, hverken mere eller mindre.

Healing er ubetinget kærlighed – en omsorg der giver ro, fred og balance i krop, sind og ånd.

 

Psykiske overgreb er usynlige – svære at forklare. Når man prøver at fortælle det til andre virker det pludselig helt usandsynligt at det er foregået. Det er jo “bare” ord eller fornemmelser og hvordan i alverden sætter vi ord på det, så andre forstår at der virkelig er et problem? Der er jo ingen blå mærker at vise frem!

Men også her mister vi os selv. Mangler pludselig selvværd og selvtillid – det har været der, men dag for dag bliver det skrællet væk når man er i et forhold (enten privat eller på jobbet), hvor det usagte ligger lige under overfladen. Vi ved ikke helt hvornår næste bølge af ukvemsord vælter ned over én. Udad til er det et perfekt “forhold” en “fantastisk” chef ..!

 

Hvordan kan man blive spirituelovergrebet?

Det er en lidt mere subtil energi, som kræver varsomhed at arbejde med. Men også her er der håb for at finde forståelse og indsigt. Spirituel overgreb, når jeg ser i bakspejlet, mennesker der ser, hører, fornemmer ting som andre slår hen med: “Er du nu sikker på det der er jo ikke noget, det er nok bare din FANTASI, der løber afsted med dig?”

Senistive eller supersensitive – medier, clairvoyante og healere – er i min optik ofte nogen, der har disse evner til at kunne se igennem tid og sted. Drage nye konklusioner, men hvis vi ikke bliver troet på “hopper” vi ud af kroppen. Får antenner der hele tiden “hjælper” os med at passe ind i familien og samfundet. Det kan være svært belastende.

For ikke at mærke, at vi ikke er som andre prøver vi at nedtone det vi fornemmer. Det giver så til gengæld stress, frygt og angst – som en mange bliver medicineret for. Men det er bare en mulighed! En anden er at tage fat i en spirituel vejleder, som kan give indsigt i, at det også kan hænge sammen på en helt anden måde. Medicin er ikke udelukket, men det er altid godt at se tingene fra flere vinkler. Kald det samarbejde!

Jeg har haft en del børn og unge til sessions, hvor de har været så langt væk fra kroppen, at det føltes som om de havde “åbne” sår inden i. Men når de endelig mødte forståelse og accept af at de var okay, begyndte de at vende hjem til kroppen. Fylde den ud og finde glæde og accept af dem selv. De får redskaber, der hjælper dem så de kan navigere i hverdagen. Når jeg som spirituel vejleder er bindeleddet mellem forældre og børn/unge er det vigtig, at holde tungen lige i munden og finde lige præcis det der giver mening i begge lejre.

 

Uanset hvilken slags overgreb vi bliver udsat for, vil vi føle os mindre og mindre, mister troen på dig selv.

Der er (desværre) mange der dagligt bliver udsat for overgreb og de tror det er deres egen skyld, men det er det ikke!

 

Husk, der er altid hjælp at hente og mange står parat til at hjælpe dig.

Du er altid velkommen til, at tage kontakt til mig! Jeg har mere end 20 års erfaring, og kan sætte mange oplevelser i en ny kontekst, der helt sikkert vil kunne hjælpe dig videre.