Hvordan har du det?

Et spørgsmål, der kan drive mange til vanvid. For hvad skal man svare når man faktisk ikke har det godt, men heller ikke helt skidt?

Nogle dage er bedre end andre når man kan holde ANGSTEN nede. Glemme den ikke vide af den. Bare gå væk med dig. Du driver mig til vanvid. Jeg ved ikke hvornår du dukker op igen. Hele tiden venter jeg at nu er det nu ..

Men der skete så heller ikke noget den dag. Det er nok gået over, men bedst når jeg tror det så titter du frem og gerne med 180 km/t.

Måske kender du det?

Pludselig har du svært ved at være i din egen krop. Du har brug for luft det er (næsten) umuligt at få nok ilt ind. Hjertet galoppere rundt i kroppen, pulsen er skyhøj. Du er ked at det, men tårerne kommer ikke for du prøver febrilsk at holde på dem .. du hikser og snøfter.

Det føles som om noget er ved at kvæle dig indefra. Du har en klump i halsen, der ikke vil ud den hverken kan ses eller mærkes af lægen. MEN du mærker den her klump, der bare ikke vil gå væk .. det kaldes globulus – muskelspændinger. Heldigvis kan der gøres noget ved det (Akupunktur ved jeg af erfaring fra mig selv). Denne underlige klump i halsen er ofte tegn på stress og angst.

Muskelspændingerne kommer fordi du spænder op over noget du måske ikke en gang selv ved hvad er. Men det bliver til en stress faktor – lag for lag lægger der sig et lag af usynlige spændinger. Når der så ikke er plads til mere stresset energi så kommer  ANGSTEN!

 

En ting jeg lige vil slå helt fast! ANGST er ikke en sygdom det er et symptom på at noget er i ubalance.

Angst er ikke farligt! Det går over!

 

For at du kan komme dertil har du brug for at erkende at du har angst. Når du gør det, vil det blive nemmere at håndtere det der sker i din krop, i dit sind og med dine følelser. Når først du har erkendt det så tør du række hånden ud for at få hjælp. For hjælpen er der – du er ikke den eneste i verden med angst.

 

 

Hvorfor er der så mange der (pludselig) har angst?

Kan det være fordi der er meget mere opmærksomhed på det?

Mange flere tør tale åbent om det at have angst.

Når flere tør tage bladet fra munden – er der mange flere der følger efter. Nogen der måske ikke vidste at de rent faktisk havde angst. Men når vi læser eller hører andre tale om det føler vi os ikke alene, men som en del af fællesskabet.

 

Det jeg hæfter mig ved er, at jeg kan genkende symptomerne hos mine klienter og studerende – nok mest fordi jeg selv har været “angrebet” af angst.

Det var ikke sjovt .. jeg troede jeg skulle dø (ikke at jeg lige vidste hvordan det var), men alarmklokkerne blev sat i svingninger .. vækkede urgamle overlevelsesstrategier til live! Stik af eller dø!

Nå, men jeg valgt at tage tyren ved hornene for at lære noget. Jeg ved af erfaring at de (livs)kriser vi oplever, kommer af en grund. Vi får større udfordringer eller kriser end vi kan magte. Det er bare ikke sjovt mens det hele står på, men efter giver det en større glæde ved at være lige præcis den du er. Så favn din angst – lær den at kende så den ikke løber om hjørnerne med dig.

 

Hvorfor har så mange pludselig angst?

Måske er det lidt som det med genkendelighed/spejlingen.

Genkendelighed – du kender det sikkert, hvis du har brækket benet, så ser du pludselig mange, der har brækket deres ben. Eller du er gravid og du ser mange andre i samme lykkelige omstændigheder .. eller du har fået en ny rød bil og som ud af det klar ingenting kører mange rundt i en rød bil.

 

Sådan er det også med angst. Jeg kender symptomerne (eller mange af dem) og det hjælper mig i mit daglige virke til at være meget mere opmærksom når klienter eller elever fortæller om lignende oplevelser/symptomer. Det bliver nemmere spotter andre med angst. Og den måde jeg kan hjælpe på, er at finde den gyldne tråd i angsten og tilbage til der hvor den oprindeligt er startet.

Nogle gange finder energien tilbage til et tidligere liv – hvis det sker er det fordi det er der frøet til din angst ligger. Der har den jo ligget længe, men nu er tiden til at få italesat denne oplevelse og ikke nødvendigvis ved, at få en regressionsterapi. Da jeg har mange års erfaring ud i at turde sætte ord på det jeg fornemmer og ser .. så kommer oplevelserne frem selv når det “bare” er til healing. Det kan enten være som et årstal, en farve eller et billede. Eller noget som er lidt mere syret – jeg fornemmer via min krop, hvordan din krop har det og så sætter jeg igen ord, farver og billeder på.

 

 

Jeg er kanal for det du har brug for at få at vide i en given situation.

Jeg er overbevist om, at angst er et symptom på at vores energisystem har brug for at blive kalibreret .. finde tilbage til der hvor der er ro i kroppen, i tankerne og følelserne, finde hjem til kernen.

Der kan have hændt os et eller andet tidligt i vores liv, som så er glemt og gemt væk i en “lomme” af vores energisystem og bevidsthed.

Når “lommen” er fyldt begynder kroppen at reagere .. og det kan bl.a. være med:

 • Vejrtrækningsproblem
 • Pulsen stiger
 • Halsen snører sig sammen
 • Stramninger om brystkassen
 • Kvælningsfornemmelser
 • Sveder eller fryser
 • Tørhed i halsen
 • Svedige håndflader
 • Hyper ventilering
 • Susen for ørerne
 • Øjnene “hopper”
 • Følelsen af at ikke kunne være i kroppen

 

Husk, angst er IKKE farligt – det går over!

I en tid (Corona), hvor intet er til at vide sig sikker på .. bliver vi sat til vægs og må kigge ind i os selv. Når vi gør det skubber vi til balancen i krop, sind og sjæl .. det skaber ubalance og små sprækker i “lommerne” derved kommer alt det, der ligger gemt til syne.  Eller rettere du mærker det helt fysik i og på din krop!

 

Kroppen taler til dig – nu skal du lytte! Det kan føles angstprovokerende, men ALT ER LIGE SOM DET SKAL VÆRE.

 

Så hvordan har du det? Med din angst?

 

Som altid er jeg megaglad for at du læser med.

Kærligst

Lajla