Kom i gang med at meditere.

Jeg ved selv, hvor svært det kan være at komme i gang med en ny disciplin. Få den ind under huden, integrere den i et allerede fuldt dagsprogram og finde en rytme, der passer til én selv. Da jeg i sin
tid startede med at meditere, druknede jeg i alle de regler, jeg troede, der var. Jeg fik lagt overliggeren alt for højt – allerede fra start. Det endte med, at jeg aldrig rigtig helt fik gjort alt det, jeg havde sat mig for. Og så var det, at den dårlige samvittighed kom snigende.

Efterhånden har jeg undervist i henved 15 år i denne disciplin – Regnbuemeditation. Det vil sige i starten kaldte jeg den meditation nøjagtig lige som alle andre gjorde det. Men metoden jeg har udviklet til brug i meditationen, er REGNBUEMEDITATION.

Første gang du stifter bekendtskab med denne form (måske første gang ever du overhovedet har mediteret) kan den virke helt ude i stratosfæren helt umulig at finde hoved og hale i.

 

Men denne meditationsform er metodisk og trin for trin bliver du guidet igennem alle farverne i regnbuen. Når du først finde ud af at det faktisk ikke er svært, men på en eller anden måde er berigende, indsigtsfuldt og kærligt at bruge denne unikke form for meditation .. tja så har du måske tabt dit hjerte for evigt .. på en kærlig og indsigtsfuld måde. Det vil helt sikkert gøre dig godt.

 

DU vil føle dig mere nærværende og tilpas, mindre stresset fordi du faktisk prioritere dig selv. Det giver dig mod og overskud til at stå ved dig selv og turde sige til og fra.

 

Meditation er en træningsform og som al anden træning er der brug for at vedligeholde ”musklen”.
Som tidligere skrevet så ved jeg at det kan være så helt ud i skoven svært at finde tid og sted til at dyrke noget, der er godt for mig selv – hvilket meditation er. Det styrker din indre kerne og med den mener jeg din spirituelle rygsøjle. Derfra trækker du energi, tanker og følelser du gør brug af i din hverdag.

 

Forstil dig at der er støv og energiknuder på denne ”rygsøjle” så er det virkelig svært at komme ind til kernen af dig selv, for at finde indre ro, balance og nærvær. Der er altid et eller andet der lige skal fixes først.

 

Det er med let rødmende kinder jeg skriver, at jeg har succes med at afholde kurser udi disciplinen meditation. Det giver ro og kontinuitet i meditationspraksissen, at følges med andre der også vil lære at meditere. På den lange bane vil det kunne give dig en ro i at dyrke det i dit eget private rum derhjemme og på jobbet.

Når vi dyrker det sammen, giver det en samhørighed, hvor vi kan diskutere og dele oplevelser med andre, der også gerne vil lære kunsten at meditere – at blive klogere på dig selv.

 

 

Det er for mig vigtig at nedbryde opfattelser om, at meditation kun er for specielle udvalgte. Meditation og at finde ro, klarhed og visdom inden i er allemandseje.

Regnbuemeditation lyder ikke helt så underligt – alle kender til regnbuer og mange er vildt fascineret af dem når de viser sig på himlen (bliver ofte fotograferet og lagt på forskellige sociale medier).

Meditation i forskellige farver, der hver især kan fortælle mangt og meget om dig selv.

 

Lyt og lær når du sætter af på din indre meditative rejse.

Din krop, dit sind og din sjæl vil elske dig for det.

 

 

Det der sker når vi mediterer er, at vi smider en masse tung bagage der ikke længere er brug for. Bagage, der kan være med til at tynge os – gøre os kede af det, passive, vrede eller noget helt fjerde.

Vi har brug for at finde alt det positive frem – lære at fokusere på det gode og ikke give det negative for meget medhold.

 

Hvorfor er det godt at meditere?

Det er helt individuelt, hvad der gør at meditation er godt for dig. Derfor kan det være svært at præcisere, hvad det lige er det gør godt for. Men når vi ser overordnet på meditation og ikke mindst kigger på de undersøgelser der er foretaget så vil man kunne uddrage flg.:

 

  1. styrker immunforsvaret
  2. sænker blodtrykket
  3. mindsker den usunde stress
  4. styrker din fysiske formåen
  5. styrker dit mentale jeg
  6. øger dit bevidste væren

 

Så det er da bare at komme i gang med at meditere.

 

Det, jeg her vil fremhæve, og som mange af mine elever og kursister har opdaget, er:

• Styrkelse af helbredet.
• Glæde, der bobler indefra.
• Selvansvarlighed.
• Lykkefølelse.
• At være bedre rustet til at tackle hverdagens trummerum.
• Sygdomme forsvinder.
• Du føler dig yngre og i bedre vigør.
• Du mærker en dyb afslappethed.
• Nærvær.
• Tilfredshed med dig selv.
• Angst og frygt forsvinder.
• Du skaber en forståelse mellem krop, sind og ånd.
• Velvære ved at være til.
• Nysgerrighed på dig selv.
• Passionen vil boble frem igen.
• Dit kreative flow flyder uhindret gennem dig.

Det er bare nogle af de udsagn, jeg har fået fra alle de elever og kursister, jeg igennem mange år har undervist. Det kan være, du kan føje flere til listen, når du først kommer i gang med at meditere.

 

Ses vi?

 

 

Tak fordi du læser med.

Kærligst

Lajla