Julemagi

Det skete i de dage – jeg går her og er ved at pynte op til årstiden jeg elsker super fantastisk meget ..

Det er selvfølgelig julen – hele julemåneden. Næst efter min fødselsdag (og ungernes 😉) så er julen ret betagende og magisk.

Luften emmer af magi og mystik. Vi er lidt hemmelighedsfulde overfor hinanden – køber gaver som først må åbenbares juleaften ..

Nå, mens jeg pynter med nisser, gran, kogler og lys – masser af stearinlys, vandre mine tanker tilbage til en juleaften, hvor mine forældre stadigvæk var gift – hey! så er det faktisk ret længe siden, hoho.

Vi skulle holde juleaften sammen med min farmor og farfar og de gav altid sådan nogle dejlige store gaver – det var jo vigtigt dengang jo større jo bedre – set med mine børneøjne.

 

Nå, jeg fortaber mig hele tiden i tankestrømme det elsker jeg, men for ikke at kede dig med alt for mange detaljer om alt muligt, der ikke skal med – okay de kan skam godt være sjove og hyggelige (tankestrømmene), men det er jo ikke en roman eller spillefilm jeg er ved at forfatte, men en specifik juleaften ..

 

Jeg havde ønsket mig en skoletaske det skulle være den der pigeskoletaske rød og lige mig – jeg havde fortalt julemanden (og min mor og farmor) hvilken taske jeg ønskede mig allermest .. uha jeg var så super spændt ku’ næsten ikke vente til juleaften ..

 

Vil lige komme med en indskudt sætning – min farmor og farfar gav altid vildt gode gaver og altid det jeg ønskede mig .. så selvfølgelig ville jeg få den der lækre og smukke skoletaske, hvor jeg kunne putte alt muligt ned i – penalhus, madpakke, ting og sager, og måske bøger – der var masser af plads i tasken. Jeg ønskede mig bare den der skoletaske og ville gerne vise den til mine klassekammerater efter jul.

Det var en meget lang måned .. heldigvis var der pakkekalenderen som trods alt var en lille trøst til den store dag skulle oprinde. Kan også huske at jeg listede rundt i huset for at finde julegaverne, men jeg kunne ikke finde dem (lidt skuffende, men ok)

Der blev bagt julesmåkager og læst historier så heldigvis gik dagene trods alt lidt hurtig .. endelig blev det juleaften, først morgen mad .. så blev det eftermiddag og tid til eftermiddagste og Disneys JULESHOW .. for pokker jeg kunne næsten ikke holde det ud. Det var den rene tortur at skulle vente. I ved nok først skulle vi jo spise julemaden – flæskesteg og juleand og så risalamande, hvor vi børn altid fik mandlen 😊 og altid en marcipan gris, jeg kunne absolut ikke lide marcipan, men håbede hvert år at der var fundet på noget andet til os børn.

 

Endelig skulle vi danse rund om juletræet ihhh så var det lige ved og næsten – jeg kunne næsten ikke vente, men endelig var gaven inde for rækkevide. En stor gave og mit hjerte hamrede derudaf for nu skulle jeg snart se min dejlige røde skoletaske .. af med papiret ..

Vupti .. der var skoletasken, men det var ikke den jeg havde ønsket mig. Den her var brun og grim (for drenge) jeg var såååå ked af det, men prøvede ikke at vise det alt for meget for jeg ville ikke skuffe min farmor og farfar, men jeg græd inden i ku’ næsten ikke bære det.

Jeg var skuffet og alt inden i mig krøllede sig sammen. Den taske kunne jeg jo ikke vise til nogen og jeg havde jo fortalt at jeg ville få den pæne røde skoletaske ..

Jeg var så helt ind i sjælen ked af det og skuffet .. men jeg kom helt sikker igennem dagene –  hvad der blev af tasken ved jeg ikke! Er ret sikker på, at jeg ikke brugte den som skoletaske.

Nå, men jeg vil lige pynte lidt mere og lade tankerne vandre tilbage til mine bedsteforældre og forældre for at sende dem en hyggelig tanke – og med den viden jeg har i dag så kan jeg godt sende dem alle en kærlig juletanke. Jeg kom igennem det, og nu går jeg så og pynter op til endnu en jul, men nu i mit eget hjem ..

Dejligt lige at komme tilbage til de gode gamle dage trods alt – masser af kærlig julehygge energi til alle.

Moralen har for mig været lad være med at sige/gætte hvad du får I gave – du ved det jo ikke medmindre du selv har købt den!

En frustrerende og trist erindring falder i hak og sender tilgivelse til fortiden er også en del af moralen.

God jul til alle.