Healing, hvad kan det?

Jeg bliver ofte spurgt, hvad healing egentlig er for noget? Ordet healing er et låneord fra engelsk og betyder ”helbredelse”. Og meget enkelt kan man sige, at healing er at gøre hel. Healing kan ikke dokumenteres og kan i sig selv ikke helbrede, men det kan være med til at give en lindring og forståelse for, hvorfor man er havnet i den situation, man er.

For mig er healing at arbejde på et dybt plan inde fra sjælen. Vores kerne. Når vi healer os selv, tager vi ansvaret tilbage til os selv. Vi begynder at vågne op. Det kan for nogen opleves som om vi har ligget dvale eller i hi – som bjørnen. Hvor bjørnen eller andre dyr der går i hi kun gør det i en kortere periode kan det for mennesker følelse som om vi har ligget og ventet lige siden vi blev født. Et frø blev sået og det tager nu en gang den tid det tager før spiren i os rør på sig. Healing kan vække en indre trang til at finde hjem til os selv – finde ind til de ressourcer, der har ligget og ventet på at blive synlige.

Er healing ikke bare noget fup? Det spørgsmål har jeg også tit fået stillet. Og hvis du kun tror på det, der kan måles og vejes, så er healing muligvis fup. Men mon ikke du på et eller andet tidspunkt i dit liv har prøvet at opleve noget, som ikke nødvendigvis kunne måles og vejes? Det skete bare, og du accepterede det.

Healing er udrensende både rent fysisk men også mentalt. Gennem healing får du mulighed for at heale gamle sår, følelser og traumer. Jo mere du healer dig selv, desto mere vil du være i stand til at slippe gamle mønstre og programmeringer, som måske ikke længere tjener dig. Du vil få fornemmelsen af, at du giver slip på disse overbevisninger, og de mister deres tag i dig.

 

Du forvandler dig. Lidt ligesom sommerfuglelarven, som forvandles til den smukkeste sommerfugl. Og det tager den tid, det nu tager. Nogle sommerfugle er år om at forvandle sig, for andre går det lidt hurtigere. Det betyder ikke at det ene er bedre end det andet, men at vi alle er forskellige og at vi hver især har brug for lige præcis den tid vi har brug for.

Energien ligger og arbejder i os – vi møder mennesker på vores vej, der hver især kan være hjælpere til at vi vækker vores indre potentiale – og finder ro og balance med os selv.

 

 

En anekdote fra min første healings session for par:

Når jeg healer andre, bruger jeg udelukkende håndspålæggelse, og det er for mig et dyrebart redskab. Healingenergien kan være enormt kraftfuld. Første gang, jeg skulle lavede en parhealing (en healing, hvor jeg healer to på samme tid), var det som om, jeg fik en power igennem mig som var jeg et el-kraftværk. De mærkede det ikke på samme måde. Tværtimod oplevede de en blid og kærlig energi, som at blive holdt om i et kærligt favntag med en enorm beroligende effekt.”

 

.. Med denne historie vil jeg blot gøre opmærksom på, at når du healer dig selv eller andre, så kan det en gang imellem føles som at blive gennemlyst og gennemrystet, og andre gange er det de fineste energier, der flyder afsted. Der er intet at være bange for, da du vil opleve lige præcis det, du har brug for.

 

Meditation er også en måde at heale sig selv på, men når du healer, har du fokus på en helt anden måde. Du betragter dig selv og din hverdag på en ny måde. Du forbinder din ydre virkelighed med det, der foregår inden i dig selv. Det er, når du træder ind i den energi og overbevisning, at du er i stand til at heale dig selv.

 

Healing handler for mig om at se symboler og tegn, der ofte reflekterer det, din sjæl har brug for. Den dør aldrig, men indimellem kan det føles som om, den sygner hen. Det, der i virkeligheden sygner hen, er din følelse af glæde, kærlighed og lykke. Det mærker du måske især, når din fysiske krop, dine tanker og dine følelser udfordres med at være i hverdagen, i verden. Og så kan du med rette spørge ind til, hvad det er, din sjæl eller kerne har brug for lige her og nu. Hvad har den brug for at blive fodret med?

 

Når du gør det, træder du ind i din bevidsthed, din kilde inden i dig, og her finder du både anerkendelse og forståelse for det, du udfordres med og hvorfor. Du finder svar, der giver mening for dig. Det er healing. Kilden inden i mig er som en blomsterhave – spæde spirer, der titter frem, blomster i fuldt flor og afblomstring. Altid i live og levende.